România şi Uniunea Europeană au lansat apeluri la calm în Republica Moldova

România şi Uniunea Europeană au lansat apeluri la calm în Republica Moldova. Premierul Dacian Cioloş a subliniat importanţa unei guvernări stabile care să realizeze reformele economice şi sociale necesare.
Dacian Cioloş: Aşteptăm, cât mai repede, un guvern instalat, cu un program de guvernare care, sperăm noi, să includă reformele care sunt aşteptate mai ales de cetăţenii Republicii Moldova – de luptă împotriva corupţiei, de eficientizare a statului, proiecte care să relanseze economia. România este gata să ajute Republica Moldova –  şi din punct de vedere diplomatic şi din punct de vedere economic – însă aşteptăm, în primul rând, să avem guvernul, să vedem programul de guvernare şi să putem începe discuţiile concrete.
Realizator: Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat, printr-un purtător de cuvânt, că încurajează toate părţile interesate din Rpublica Moldova să se angajeze într-un dialog pentru a găsi, împreună, o cale de urmat. Şi ambasada Statelor Unite la Chişinău îndeamnă autorităţile să discute cu protestatarii în mod deschis şi transparent. Potrivit Radio Chişinău, Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu a declarat că o întâlnire cu liderii protestatarilor ar urma să aibă loc mâine.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie