Membrii Biroului Permanent al Senatului se întrunesc pentru a discuta cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Membrii Biroului Permanent al Senatului se întrunesc peste o oră pentru a discuta cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea. El este acuzat de procurori că a folosit abuziv coloanele oficiale.

Reporter: Iulia Gherman – După analizarea solicitării DNA, Biroul Permanent al Senatului va trimite documentul Comisiei juridice în vederea întocmirii unui raport. Discuţiile de fond asupra cererii procurorilor anticorupţie încep de săptămâna viitoare, când parlamentul îşi reia activitatea – a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu pot să dau o dată pentru raportul Comisiei Juridice. Însă nu durează foarte mult. Va fi tratat dosarul cu, aş spune, toată disponibilitatea.

Reporter: Procurorii DNA îl acuză pe fostul ministru de interne, senatorul Gabriel Oprea, de abuz în serviciu în legătură cu folosirea ilegală a coloanei oficiale asigurată de Poliţia Rutieră, dar şi pentru a încheiat cu Parchetul General un protocol prin care procurorul general al României ar fi beneficiat în mod nelegal de coloana oficială. Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat şi a spus că va coopera cu anchetatorii, dar şi că se va apăra.

Gabriel Oprea: Consider, de asemenea, că este obligaţia profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni legate de posibile încălcări ale legii.

Reporter: Senatorul Gabriel Oprea poate participa la şedinţa Comisiei juridice şi poate, de asemenea, să-şi susţină punctul de vedere în Plenul Senatului în legătură cu acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 ianuarie