Liderii partidelor politice parlamentare se vor întâlni cu premierul Dacian Cioloş pe tema organizării alegerilor locale

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că, la începutul săptămânii viitoare, liderii partidelor politice parlamentare se vor întâlni cu premierul Dacian Cioloş pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin. Ea a declarat pentru Radio România că liberalii merg cu mare încredere la aceste discuţii.
Alina Gorghiu: Evident că ne dorim ca lucrurile să intre pe un făgaş care să presupună un cadru cu competiţie şi un cadru în care legitimitatea să fie cuvântul la ordinea zilei. Până la urmă, primul ministru are obligaţia să răspundă agendei publice, nu unei solicitări venite din partea PNL şi nici să cedeze unei ameninţări venite din partea PSD.
Realizator: De cealaltă parte, liderul social democrat, Liviu Dragnea, a reafirmat, astăzi, la Sinaia, că PSD ia în calcul boicotarea alegerilor locale din acest an dacă Guvernul va decide, aşa cum cer liberalii, ca scrutinul să aibă loc în două tururi. Impunerea unei noi legi electorale cu puţin timp înaintea localelor este profund incorectă şi neconstituţională, a subliniat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea: După ce Curtea Constituţională a adoptat o decizie în care s-a spus negru pe alb că nu sunt permise modificări la legile electorale cu mai devreme de un an înainte de data alegerilor, considerăm că actualul guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL-ului şi să încerce să modifice o lege electorală, în condiţiile în care deja la această dată a adoptat prin hotărâri de guvern calendarul alegerilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 ianuarie