Staţia metroului bucureștean, Piaţa Victoriei, închisă de ANPC

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 20.000 de lei Regia Metrorex pentru prestarea de servicii care pun în pericol sănătatea şi siguranţa clienţilor. Instituţia a luat această măsură după ce a primit o reclamaţie de la o persoană care şi-a prins piciorul între peron şi tren. Directorul general ANPC, Paul Anghel i-a spus Florentinei Varga că circulaţia metroului în staţia unde s-a întâmplat incidentul va fi reluată abia după remedierea problemelor constatate:

Paul Anghel: S-a constatat existenţa unei distanţe destul de mari între vagon şi peron, spaţiu în care consumatorii îşi pot prinde picioarele sau se pot accidenta. S-a dispus măsura de oprire temporare a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Compania ar trebui să depună diligenţele ca în respectiva staţie de metrou abaterile constatate în procesul verbal să fie remediate. Altfel nu ar trebui să oprească metroul în staţia respectivă.

Reporter: Cât timp le-aţi dat celor de la Metrorex să rezolve această situaţie?

Paul Anghel: Nu există timp. E oprită temporar prestarea de serviciu, până la remedieera abaterilor. Deci de la semnarea procesului verbal dânşii trebuie să depună diligenţele să rezolve problema Altfel, nu ar trebui să circule metroul pe acolo.

Realizator: Reporterul nostru Florentina Varga ne-a mai informat că reclamantul este acum în afara oricărui pericol, iar metroul nu opreşte în staţia Piaţa Victoriei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie