Patru restaurante din România participă în acest an la operațiunea „Goût de France/Good France”

Patru restaurante din România : Gargantua din București (chef Lucian Horotan), Joseph by Joseph Hadad din București (chef Joseph Hadad),  Naan Food & Drink Studio din București (chef Constantin Neculae) și Sabres din Timișoara (chef Daian Popescu) participă în acest an la operațiunea „ Goût de France/Good France”, pe 21 martie, organizată la inițiativa celebrului Alain Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pentru pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și pentru a valorifica Franța ca destinație turistică. Operațiunea „ Goût de France/Good France” face parte din seria de evenimente reunite în programul turistic cultural „Le Grand Tour”.

Cele 1.500 de restaurante din cele cinci colțuri ale lumi, inclusiv cele patru din România, care vor participa la „ Goût de France/Good France” , pe 21 martie, au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă susținută de domnul Laurent Fabius, ministru al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale și de chef Alain Ducasse.

Fiecare chef de la cele patru restaurante a propus un meniu care va cuprinde următoarele preparate:  aperitive și canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), brânzeturi, desert vinuri și șampanie franțuzești.

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „ Goût de France/Good France” reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.

Peste 1000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Fiecare rețetă trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.

Prețul meniului este la discreția restaurantului și fiecare se va angaja să doneze 5% din vânzări unui ONG local care lucrează în favoarea respectului sănătății și a mediului.

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.

 

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.