Protest al unor asociaţii şi sindicate din industria lemnului

În judeţul Suceava, aproape 1.000 de agenţi economici şi angajaţi din industria masei lemnoase au participat dimineaţă la un marş, nemulţumiţi de recentele măsuri luate de Regia Naţională a Pădurilor. Ei reclamă modul de valorificare a materiei prime, preţurile impuse pentru aceasta şi modalităţile în care se desfăşoară licitaţiile. Corespondenta noastră Mihaela Buculei a stat de vorbă cu vicepreşedintele Asociaţiei Forestiere Bucovina, Ciprian Muscă, şi a aflat care sunt revendicările protestatarilor.
Ciprian Muscă: Regia Naţională a Pădurilor, ca să se răzbune pe firmele de expoatare, pe industrie şi pe forestieri, au crescut nejustificat preţul, ne obligă să cumpărăm coaja la preţ de lemn de lucru, în condiţiile în care din coajă nu se obţine mobilă, ne oblig la condiţii contractuale infernale, aproape imposibil de dus la capăt. Nu am înţeles niciodată de unde atâta ură şi înverşunare pe forestieri! Oamenii sunt hotărâţi să meargă până la capăt. Vrem transparenţă în valorificarea masei lemnoase, vrem să vedem lista de partizi, vrem să vedem preţurile, vrem să ştim care sunt partizile pentru industrie, vrem să exploatăm masă lemnoasă pentru a da de lucru oamenilor.
Realizator: Participanţii la protest i-au transmis solicitările lor prefectului din Suceava şi au anunţat că vor continua mişcările de stradă dacă nu vor primi răspuns.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie