Biroul Permanent al Senatului a amânat solicitarea PNL privind proiectul de modificare a legii alegerilor locale

Biroul Permanent al Senatului a amânat introducerea pe ordinea de zi a solicitării Partidului Naţional Liberal privind proiectul de modificare a legii alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin. Potrivit redactorului nostru, Alexandra Cristea, preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că solicitarea liberalilor va fi luată în discuţie în perioada următoare, potrivit procedurilor. El a precizat, însă, că modicarea unei legi atât de importante ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare din toamnă.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu e logic ca pe final de mandat să facem o astfel de dezbatere. Sigur că am înregistrat solicitarea PNL de introducere pe ordinea de zi şi probabil că o să facem această dezbatere asupra legii, cu toate că intervine şi o problemă suplimentară, şi anume schimbarea de atitudine a PNL, care în Comisia de Cod Electoral şi-a dat acordul pentru votul într-un singur tur de scrutin. Astăzi vor să se modifice legea, lucru care este la fel de rău ca şi discutarea ei pe final de mandat.

Realizator: Premierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, după ce a discutat cu liderii partidelor parlamentare, că decizia organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin trebuie luată în legislativ, având în vedere că este vorba despre o problemă politică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie