Dezbatere la Ambasada României la Washington, pe tema securităţii NATO la Marea Neagră

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a organizat o reuniune cu oficiali americani interesaţi de securitatea la Marea Neagră. Maior salută iniţiativa SUA de a creşte alocările pentru apărare în Europa de Est. La evenimentul organizat la Ambasadă a participat şi şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache.
Reporter: „Atlantic, ca un cell for de dezbatere privind relaţia transatlantică” a reunit, la Ambasada României de la Washington, specialişti din domeniul securităţii, inclusiv din Departamentul de Stat. „Marea Neagră ar trebui analizată din perspectiva faptului că este o zonă de contact între diverse forţe care au generat tensiuni în trecut. (…) Din această perspectivă, anunţul SUA privind alocarea suplimentară de resurse pentru contracararea ameninţărilor din Est este o veste bună pentru România. Ţara noastră poate juca rolul de partener al SUA în asigurarea descurajării provocărilor” – a afirmat ambasadorul George Maior în cadrul dezbaterilor.
„A fost o discuţie extrem de interesantă cu principalii analişti preocupaţi de riscurile de securitate din regiune” – a notat şi şeful cancelariei lui Klaus Iohannis, Dan Mihalache. În SUA preocuparea privind frontiera de est a NATO devine din ce în ce mai mare. Având în vedere ameninţările tot mai mari din regiune, România este cel mai stabil partener al NATO din regiunea Mării Negre.