Cazuri noi de gripă porcină

Mai multe persoane din judeţul Olt au fost diagnosticate în ultima săptămână cu gripa de tipul A subtipul H1 sau gripa porcină, aşa cum mai este cunoscută, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri de sezon este în creştere cu peste 10%. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt, în cazul gripei porcine este vorba despre 6 persoane cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani din Slatina, Balş, Comani şi Piatra Olt. Oficialii DSP Olt au precizat că în judeţ, au fost înregistrate, până acum, 6 cazuri de gripa tip A subtip H1, sau gripa porcină, majoritatea diagnosticaţilor fiind depistaţi în Slatina, restul fiind din Balş, Comani şi Piatra Olt. Conform „Metodologiei de Supraveghere a Gripei, Infecţiilor Respiratorii Acute şi SARI, sezon 2015/2016, DSP Olt – Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică Olt a declanşat acţiuni de investigare asupra condiţiilor de îmbolnăvire şi au fost identificate 20 de cazuri la contactaţi de familie, 43 contactaţi de colectivitate şi contactaţi de spital. Dată fiind situaţia prezentă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va demara toate măsurile de limitare a răspândirii infecţiei în restul unităţii spitaliceşti.
Nu a fost identificată posibilitatea contactului cu cazuri confirmate din import; bolnavii nu au părăsit localitatea de domiciliu. Se va proceda la supravegherea clinică a tuturor contactaţilor pe o perioadă de 10 zile şi vaccinarea antigripală a tuturor contactaţilor identificaţi în urma anchetei epidemiologice.
Stocul de vaccin gripal la nivelul Depozitului Antiepidemic al DSP Olt este de 100 de doze, informează corespondentul RRA Laura Stoican.

RADOR (8 februarie)