Participarea românească la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2016

Institutul Cultural Român organizează marți, 9 februarie 2016, de la ora 12.00, la sediul său (Aleea Alexandru nr. 38, București), o conferință de presă pe tema participării românești la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( Berlinale).

Alături de Radu Boroianu, președintele ICR, la întâlnire vor fi prezenți criticul de film Mihai Fulger, regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Anamaria Antoci, actrița și scenarista Alina Grigore și actorul Robi Urs – din echipa și distribuția filmului Ilegitim, precum și actrițele Iulia Ciochină și Cosmina Stratan.

Lungmetrajul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, va fi proiectat în cadrul secțiunii Forum a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediție,  este al doilea festival ca importanţă şi mărime în Europa după Festivalul de Film de la Cannes. Palmaresul cinematografiei românești la Berlinale include trofeele Ursul de Aur, pentru lungmetrajul Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer (2013), pentru scurtmetrajul O zi bună de plajă, regia Bogdan Mustață (2010) și pentru scurtmetrajul Un cartuș de kent și un pachet de cafea, regia Cristi Puiu (2004) și Ursul de Argint, pentru lungmetrajele Aferim! în regia lui Radu Jude (2015) și Eu când vreau să fluier, fluier regizat de Florin Șerban (2010).