6 idei culinare cu care să-ţi surprinzi jumătatea de Valentine’s Day

Surpriza de Ziua Îndrăgostiţilor trebuie să arate excelent şi, de ce nu, să fie delicioasă. Mai jos vă prezentăm câteva reţete cu care, sigur, veţi reusi să vă surprindeţi plăcut persoana iubită.

Toast cu ou în formă de inimă

Pentru aceasta veti avea nevoie de:
– o forma de inima metalica
– putin unt
– o felie de paine toast
– un ou
– sare si piper
Luati felia de paine si taiati-o in centru cu ajutorul formei de inima metalice. Se pune pe foc o tava unsa cu putin unt, in care se aseaza felia la prajit pe o parte. Cand e gata se intoarce pe partea cealalta si se adauga oul in interior. Puneti sare si piper dupa gust si acoperiti tava cu un capac pentru 2-3 minute. Dupa expirarea timpului, toastul cu ou e gata.

Salată „Inimă de Rodie”

Pentru aceasta salata veti avea nevoie de:
– 200 de grame de maioneza
– 170 de grame de branza
– 80 de grame de miez de nuca
– 4-5 oua
– 1 ceapa
– 1 telina
– 1 rodie
– 1 piept de pui
– sare si piper si desigur o forma de inima metalica.
Se pun oualele si pieptul de pui la fiert. Cand carnea este fiarta, se scoate si se taie in cubulete mici. Oualele se scot si se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste usor in ulei. Separat, se dau prin razatoare telina, branza si oualele. Nucile se iau si se zdrobesc, iar rodia se curata si se scot semintele. Se ia o farfurie, se pune forma de inima metalica si se face salata. Primul strat: puiul amestecat cu ceapa prajita. Al doilea strat: oualele amestecate cu branza. Ultimul strat: telina amestecata cu nuci. Intre straturi se intinde maioneza. Pe deasupra, salata se orneaza cu semintele de rodie. Se scoate forma metalica si salata „Inima de Rodie” poate fi servita!

Pateuri în formă de inimă cu roşii

Pentru aceasta veti avea nevoie de:
– 1 foaie de placinta
– mustar Dijon
– cateva rosii
– o forma de inima metalica
Cu ajutorul formei de inima metalice se taie foaia de placinta. Inimioarele rezultate se ung cu mustar Dijon, iar pe deasupra se pun felii de rosii taiate si ele in forma de inima. Se aseaza inimioarele intr-o tava acoperita cu folie de copt si se introduce tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru 8-10 minute.

Gogoşi în formă de inimă

Pentru pregatirea gogosilor veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 2 cesti de faina
– 250 de grame de unt
– o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet
– 3-4 linguri de zahar
– 1 lingurita de scortisoara
Intr-un castron se pune faina. Facem o mica groapa pe centru, in care adaugam untul, care a fost topit in prealabil, si se amesteca. Se pune praful de copt stins cu putin otet si se framanta aluatul
Aluatul se ia, inveleste intr-o folie de celofan si se introduce in frigider pentru 15 minute. Dupa aceea se scoate si se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu faina pana se obtine un strat gros de 0,5-1 cm. Se ia forma de inima metalica si se taie foaia de aluat in mici inimioare. Acestea se aseaza intr-o tava pe care a fost pusa o foaie de copt. Peste inimioare se presara zaharul amestecat cu scortisoara si se introduce in cuptorul incalzit la 180-200 de grade timp de 25-30 de minute pana capata o culoare aurie-maro.

Tort de clătite cu ciocolată

La realizarea tortului veti avea nevoie de:
– 4 oua
– o jumatate de cana de lapte
– o cana de apa
– 2 cani de faina
– o jumatate de cana de pudra de cacao
– 6 linguri de unt topit
– 2 linguri de zahar
– 2 lingurite de zahar vanilat
– un borcan de ciocolata Nutella
– frisca
Se iau oualele, laptele, apa, faina si pudra de cacao si jumatate din pudra de cacao si se amesteca toate cu ajutorul unui mixer timp de 10 secunde. Se pune aluatul obtinut in frigider timp de o ora. Dupa aceea se scoate si se fac clatitele. Se pune o tava pe foc, unsa cu putin unt, si se prajesc clatitele. Cand le-ati terminat pe toate, se ia o farfurie, se aseaza fiecare clatita si se unge una cu ciocolata, alta cu frisca. La final, peste clatite se presara restul de pudra de cacao, iar in mijloc puteti face cateva inimioare din zahar pudra.

Frigărui de fructe

Pentru frigarui aveti nevoie de fructele care va plac si care pot fi taiate in forma de inima cu ajutorul unei forme metalice. Puteti folosi de exemplu: ananas, piersici, pere, banane, mar, pepene, etc. Se spala fructele, se curata de coaja si de samburi si se taie felii. Feliile se taie, la randul lor, cu ajutorul formei de inima metalice si se pun pe bete de frigarui. Sunt un desert perfect in timpul unei cine romantice! (www.adme.ru)

Traducerea: Svetlana Sirbu