ANSVSA s-a autosesizat în cazul copiilor cu infecţii digestive grave

Inspectorii sanitar-veterinari din Argeş au colectat, astăzi, probe din loturile de portocale puse în vânzare de un lanţ de supermarketuri din judeţ, după ce părinţii, dar şi medicii, şi-au exprimat suspiciunea că fructele respective ar putea fi cauza contaminării copiilor cu o bacterie periculoasă. Solicitarea a fost făcută de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, care s-a autosesizat în cazul celor aproape 30 de copii cu infecţii digestive grave. Mostrele au fost trimise la Laboratorul Naţional de Referinţă de la Bucureşti, iar rezultatele analizelor vor fi anunţate cel târziu marţi dimineaţă. Cei 11 copii internaţi la Spitalul ‘Marie Curie’ din Bucureşti sunt în stare stabilă, a anunţat şeful secţiei de Terapie Intensivă, Radu Tăbăcaru.

Radu Tăbăcaru: Cei patru pacienţi, care sunt acum în secţia de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci pacienţi din secţia de terapie intensivă sunt şi ei la rândul lor fără modificări majore. Se continuă dializa, se urmăresc toţi parametrii foarte frecvent. Ne aşteptăm ca marea majoritate să-şi revină, însă boala asta produce şi insuficienţe renale cronice şi chiar decese.

Realizator: Între timp, continuă ancheta declanşată de poliţie în acest caz, iar Avocatul Poporului, care s-a autosesizat, monitorizează permanent situaţia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 februarie