Eveniment aniversar Constantin Brâncuşi la Praga

invitatie_12Ambasada României în Republica Cehă şi Institutul Cultural Român de la Praga organizează, în ziua de 19 februarie, un eveniment aniversar dedicat lui Constantin Brâncuși, pionier al modernismului și unul dintre cei mai influenți sculptori ai secolului XX.

brancusi_2Născut în 1876 la Hobiţa, judeţul Gorj, Brâncuşi a început să sculpteze în lemn încă din copilărie. Sculptura lui se remarcă prin eleganță vizuală, combinând stilul ornamental de inspiraţie folclorică și caracterul direct de sculptură țărănească cu stilul sofisticat şi rafinat al avangardei pariziene, ce poate fi identificat în lucrările sale de la maturitate.

Programul evenimentului cuprinde proiecţia filmului documentar Brâncuși, realizat de Cornel Mihalache – care urmăreşte firul cronologic al celor mai importante momente din viaţa artistului român, folosindu-se chiar de amintirile sale atestate prin fotografii, notiţe sau locuri care si-au pus amprenta asupra sa sau pe care, dimpotrivă, el le-a atins – şi spectacolul creativ al scenografei Mariana Pachis, care va realiza desen în nisip inspirate din creaţia brâncuşiană, proiectate pe ecran cinematografic.

La finalul serii invitaţilor le va fi servit un cocktail, în cadrul unei recepţii diplomatice.

Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație.