Ministrul sănătăţii spune că se simte frustrat că nu are rezultate în ancheta desfăşurată în cazul îmbolnăvirii copiilor din Argeş

Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, este invitat, de la această oră, la comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, pentru o serie de clarificări legate de situaţia copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală cu afecţiuni digestive şi cauzele îmbolnăvirii acestora. Ministrul sănătăţii a făcut în cursul dimineţii o vizită la spital pentru a-i vedea pe copii şi a-i asigura pe medici de sprijinul autorităţilor. El a spus că se simte frustrat că nu are rezultate în ancheta desfăşurată în acest caz şi a afirmat că, dacă se va dovedi că medicii din Argeş au trimis târziu copiii la Bucureşti, vor fi luate măsurile care se impun:

Patriciu Achimaş-Cadariu: Sunt foarte frustrat că nu avem rezultate la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Şi asta este realitatea. Cred că în acest moment trebuie să ne concentrăm pe copii şi să aflăm cauza, sigur, să luăm măsurile profilactice. Sunt medicamente care lipsesc, nu contest acest lucru, dar nu în această situaţie. Sunt lucruri care s-au acumulat, în contextul unui anumit buget.

Realizator: De altfel, medicii de la Spitalul „Marie Curie” au declarat că în acest stadiu al bolii nu este nevoie de niciun medicament suplimentar faţă de cele pe care le au deja la dispoziţie. Şapte copii mai sunt internaţi în spital, la această oră, dintre care trei în stare gravă. Trei bebeluşi au murit în ultimele zile cu diagnosticul de sindrom hemolitic – uremic, fără ca autorităţile să găsească sursa infecţiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie