Legea privind securitatea cibernetică, din nou în dezbatere publică

 Ministrul comunicaţiilor, Marius Bostan, a declarat că reglementările care vizează securitatea cibernetică se adresează mai ales persoanelor juridice şi nu încalcă în niciun fel dreptul cetăţeanului la viaţă privată. El a făcut aceste precizări într-o emisiune la Radio România Actualităţi, în ajunul unei noi dezbateri publice asupra proiectului de lege privind securitatea cibernetică:

Marius Bostan: Au existat interpretări că, domnule, se intră în viaţa cetăţeanului. Nu este vorba de aşa ceva, libertatea cetăţeanului şi spaţiul lui privat nu va suferi o intruziune din partea unor organizaţii sau din partea unor autorităţi ale statului decât în cazul existenţei unui mandat judecătoresc. Deci, cu ajutorul mandatului judecătoresc, ca în orice alte cazuri, de fapt, se pot face investigaţii şi se pot strânge date.

Ministrul comunicaţiilor a adăugat că vor intra sub incidenţa legii securităţii cibernetice companiile care furnizează servicii de comunicaţii sau administrează astfel de sisteme, precum şi organizaţiile care deţin infrastructură de interes naţional.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 februarie