Numărul migranţilor care au intrat clandestin în Ungaria a crescut semnificativ în ultimul timp

Numărul migranţilor care au intrat clandestin în Ungaria a crescut semnificativ în ultimele zile – aceasta după ce ţara vecină, Austria, a anunţat că va întări controalele la frontiere şi va limita numărul celor care pot intra pe teritoriul ei.

Corespondenţă din Budapesta – Reporter: Emil Groza – Poliţia ungară a informat astăzi că în ultimele 72 de ore au fost depistate peste 500 de persoane care au trecut ilegal frontiera în Ungaria, cei mai mulţi imigranţi fiind înregistraţi în cursul zilei de ieri.

Autorităţile ungare au decis anul trecut în septembrie închiderea cu o barieră de sârmă ghimpată a frontierei Ungariei cu Serbia şi a fost construit, o lună mai târziu, un gard şi la graniţa cu Croaţia, fiind introduse totodată reglementări mai stricte, care prevăd pedepse cu închisoarea sau expulzarea, în cazul celor care pătrund ilegal în ţară în zonele respective. Din luna septembrie a anului trecut şi până în prezent, au fost declanşate proceduri în instanţă împotriva a peste 1.300 de imigranţi ilegali.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat săptămâna trecută în parlament că a decis luarea de măsuri pentru consolidarea pazei la gardurile de la frontierele de sud ale Ungariei şi pentru producerea materialelor necesare pentru ridicarea de noi bariere de sârmă ghimpată.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 februarie