PNL nu susţine propunerea de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV

PNL nu susţine propunerea de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, pe care o consideră inoportună. Purtătorul de cuvânt, deputatul Ionuţ Stroe, ne-a declarat că această iniţiativă nu prezintă soluţii tehnice de redresare a situaţiei de la TVR, ci creează funcţii noi.
Ionuţ Stroe: „Perturbarea situaţiei TVR-ului şi mai ales a Radioului în an electoral este extrem, extrem de periculoasă. Vom solicita retrimiterea sau chiar respingerea acestei legi, pentru că o considerăm inoportună, ba chiar aş putea spune că ascunde oareşice intenţii de control asupra Televiziunii şi Radioului Public. Spre deosebire de TVR, Radioul are un parcurs între bun şi foarte bun, nu are datorii, fără probleme financiare. Este de neacceptat să judeci ambele situaţii cu aceeaşi monedă, pentru că, practic, sunt situaţii, profiluri şi performanţe total diferite”.
În opinia lui Ionuţ Stroe, situaţia dificilă în care se află Televiziunea Publică este provocată de managementul defectuos. Liberalii propun crearea unui grup de lucru comun Parlament-Guvern-SRTV, care să identifice soluţii imediate. PNL solicită, de asemenea, dezbaterea urgentă a raportului care să identifice soluţii imediate. PNL solicită de asemenea dezbaterea urgentă a raportului de activitate a Televiziunii Publice şi numirea unui consiliu de administraţie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 februarie)