Premierul ungar Viktor Orban a criticat politicile europene privind imigranţii

Premierul ungar Viktor Orban a criticat din nou politicile europene privind migraţia în discursul său anual despre starea naţiunii, rostit astăzi la Budapesta. Corespondentul RRA, Emil Groza, a urmărit intervenţia liderului ungar şi relatează.

Reporter: Premierul ungar Viktor Orban a criticat astăzi din nou politicile europene privind imigranţii, în discursul său anual despre starea naţiunii şi a atras atenţia că presiunea migraţionistă creşte din ce în ce mai mult la frontierele de sud, fiind nevoie de consolidarea pazei la graniţe. Viktor Orban a precizat că a trimis noi unităţi militare la frontiere, a dispus serviciul de permanenţă în două judeţe şi a cerut miniştrilor apărării şi de interne să pregătească construcţia de linii de apărare la graniţa ungaro-română.

Şeful executivului de la Budapesta a menţionat că în cazul în care va fi nevoie, autorităţile ungare vor lua măsuri de pază pe toată lungimea frontierelor, de la Slovenia, până la Ucraina şi vor transmite Bruxelles-ului, traficanţilor de persoane şi imigranţilor că Ungaria este ţară suveranană şi se va putea intra pe teritoriul acesteia doar dacă se respectă legile. Viktor Orban a spus că nu este suficientă doar paza frontierelor, ci există şi un alt teren care este al diplomaţilor, şi nu al militarilor şi a declarat că oficialii de la Bruxelles intenţionează să creeze un mecanism permanent de relocare obligatorie în statele membre ale Uniunii Europene a imigranţilor care sosesc în Europa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 februarie