Ruladă cu spanac și somon

Un aperitiv spectaculos la vedere, dar ușor de preparat și care ia ochii musafirilor.DSCI2813

Blatul se prepară din:

4 ouă

4 linguri de spanac tocat

4 linguri de făină

 

Ouăle se separă, albușurile se bat spumă tare, se amestecă apoi cu gălbenușurile, spanacul tocat și făina. Se dă blatul la cuptor, întins într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Când a trecut testul scobitorii, se scoate afară, se răstoarnă pe un șervet de pânză curat, se rulează cu șervet cu tot și se lasă la răcit.

Când se răcește, se derulează, se întinde peste foaia de aluat un strat de 250 de grame de cremă de brânză cu verdețuri și deasupra se pun felii de somon afumat – 100 de grame.

Se rulează la loc, se învelește în folie de plastic și se lasă câteva ore la frigider. Când vin musafirii, se taie felii și…

 

Poftă bună!

Daniela Sîrbu