Mesajul Majestății Sale Regelui – Declarația Consiliului Regal

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marți 1 și miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, la Morges, în Elveția.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant” și “leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.”

Mihai R

1 martie 2016

Mesaj Regele Mihai I 1martie2016Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Sa Regele în dimineața de miercuri 2 martie 2016.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziția Custodelui Coroanei.