Tiramisu cu flori de cireş

Japonezilor le plac preparatele din bucătăria tradiţională italiană. Din când în când, ţara asiatică îşi pune însă propria amprentă pe produsele italiene, bucătarii locali folosind ingrediente autohtone.
Pentru a sărbători primăvara, compania de produse de cofetărie C 3 (se pronunţă „C cube”) a dorit să facă un tiramisu diferit de cel clasic. st-1

Specialitatea companiei este desertul italian tiramisu şi numele C 3 reprezintă cafea, brânză şi cacao, cele trei ingrediente principale pentru realizarea lui. Crema este făcută cu brânză mascarpone provenită din insula Hokkaido, capitala produselor lactate din Japonia, şi aromată cu sirop din flori de cireş japonez – sakura.

Tiramisul roz va fi decorat cu rondele subţiri de ciocolată şi căpşune, evocând astfel delicatele flori de cireş japonez.
st-2Desertul va fi pus în vânzare în întreaga ţară, din 15 martie până în 19 aprilie 2016.

Sakura – Festivalul cireştilor în floare începe, în fiecare an, în ultima săptămână a lunii martie şi durează până la jumătatea lunii aprilie. În China, floarea de cireş simbolizează frumuseţea feminină şi în Japonia reprezintă natura efemeră a vieţii.

Sursa: www.rocketnews24.com

Ada Ionescu