Declaraţie a europarlamentarului Maria Grapini la Radio Timişoara

Reporter: Silvana Andreas: Separarea funcţiilor de conducere în Societăţile Române de Radio şi Televiziune nu va avea un efect pozitiv asupra dezvoltării acestora şi indică mai mult un regres. Aprecierea a fost făcută, pentru Radio Timişoara, de europarlamentarul Maria Grapini. Fost director general al unei societăţi cu capital de stat, Grapini consideră că separarea funcţiilor înseamnă o întârziere a deciziilor, situaţie care poate afecta activitatea.

Maria Grapini: Se lungeşte foarte mult decizia, pentru că directorul general va trebui de fiecare dată şi pentru foarte multe probleme să vină în faţa Consiliului de Administraţie cu solicitări, cu propuneri, fie că vorbeşte de o propunere de program, o propunere de restructurare, o propunere de finanţare. Ei bine, dacă nu este şi preşedintele Consiliului de Administraţie va fi mereu un posibil conflicit şi se va anula foarte mult deciza, pentru că percepţia şi cunoaşterea celor două entităţi, Consiliul de Administraţie şi director general, este, dacă vreţi, în ritm diferit.

Reporter: Maria Grapini a mai precizat că în multe ţări europene, serviciile media au un preşedinte al Consiliului de Administraţie care este şi director general.