Ludoteca „Apolodor din Labrador”: un spațiu al jocului, dar și al cărții

Sâmbătă, 12 martie 2016, între orele 10:00-12:00, la Biblioteca Națională a României va fi prezentat bilanțul proiectului de reamenajare a Ludotecii „Apolodor din Labrador”, inițiat în 31 octombrie 2015 de Rotaract România şi Republica Moldova în parteneriat cu Biblioteca Națională a României.

Vor fi prezenți cei care au sprijinit realizarea conceptului şi reamenajarea propriu-zisă a sălii – Marian Popa, CEO Deutsche Bank Global Technologies și asociația De-a Arhitectura. De asemenea, alături de Claudia Șerbănuță, manager al Bibliotecii Naționale, va participa un reprezentant al Ministerului Culturii.

În cadrul evenimentului va fi prezentat raportul pe primele șase luni ale proiectului, precum și evaluarea impactului avut, în această perioadă, de activitatea Ludotecii asupra publicului-țintă (copii între 0 și 8 ani și părinți). De asemenea, membrii organizației De-a Arhitectura vor face o donație de volume de arhitectură pentru copii, volume care vor îmbogăți fondul de carte al sălii.

Aflată la mezaninul Bibliotecii Naționale a României, Ludoteca „Apolodor din Labrador” pune la dispoziţie un bogat fond de cărţi ilustrate şi de jucării, putând fi folosită inclusiv pentru organizarea unor workshop-uri, spectacole, ședințe de lectură etc. dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Accesul este gratuit. Sala poate fi rezervată, în funcție de disponibilitate, pentru desfășurarea unor activități și proiecte proprii.