Explozie puternică în Ankara, în Turcia

REUTERS: Bilanţ în creştere, în urma atacului cu maşină-capcană, din capitala Turciei, Ankara

RADOR (13 martie) – Bilanţul victimelor, în urma unui atac cu maşină-capcană, produs în în centrul capitalei turce, Ankara, a ajuns la cel puţin 33 de morţi, potrivit unor oficiali ai securităţii. Atacul, care s-a produs în apropiere de parcul Güven, este al doilea ce loveşte centrul administrativ al oraşului, în mai puţin de o lună. Un înalt oficial a declarat pentru agenţia Reuters că, potrivit primelor cercetări, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau o grupare afiliată acestuia s-ar afla în spatele acestui atac.

REUTERS – 13 martie

*****

INTERFAX: Numărul morţilor în urma actului terorist de la Ankara se apropie de 30

RADOR (13 martie) – Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, la Ankara, în urma exploziei unei maşini minate. Alte 75 de persoane, conform datelor guvernatorului capitalei, au fost rănite, informează CNN Türk. Explozia s-a produs, în această seară, în raionul Kızılay. O maşină având la bord o instalaţie explozivă a intrat într-un autobuz, care se afla într-o staţie. La locul exploziei s-au deplasat echipaje ale serviciului de ambulanţă şi de pompieri. Autorităţile locale au calificat explozia drept act terorist. Deocamdată, nu se ştie cine a comis actul terorist.

www.interfax.ru – 13 martie

*****

HABERTÜRK: 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii la Ankara

RADOR (13 martie) – Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 75 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc la Ankara în cartierul Kızılay. Guvernatorul Ankarei afirmă că 20 de persoane au decedat pe loc, iar alte şapte în timp ce erau transportate la spital. În zona în care a avut loc deflagraţia au staţii numeroase autobuze. În urma exploziei, mai multe clădiri şi vehicule au fost avariate. În eventualitatea în care ar mai putea avea loc o explozie, poliţia a blocat accesul în zona în care s-a înregistrat incidentul. La ora producerii exploziei (18.40), zona era plină de tineri care au susţinut examenele de admitere la universităţi. Martori oculari susţin că explozia a pornit de la un automobil de lux, parcat pe trotuar. Din acesta nu a mai rămas decât motorul.

www.haberturk.com

*****

Potrivit ultimelor informaţii, o puternică explozie a avut loc în centrul capitalei Turciei, Ankara. Televiziunea turcă NTV relatează că numărul morţilor este foarte mare, informează corespondenţii Reuters.

REUTERS – 13 martie