Sufleu de clătite

Putem să ne încântăm musafirii cu un tortuleț sărat din… clătite, foarte bun ca aperitiv.

DSCI2826Clătitele se prepară dintr-un amestec de:

250 ml lapte

2 ouă

un praf de sare

1 linguriță de zahăr.

Se bate cu mixerul amestecul, se adaugă făina până obținem consistența unei smântâni mai groase. Se potrivește consistența, eventual, adăugând puțină apă. Se lasă să se odihnească puțin compoziția și apoi se prepară clătitele – cum, nu voi mai scrie aici, pentru că este un lucru bine cunoscut. Secretul este să fie tigaia bine încinsă și să punem foarte puțin ulei pentru fiecare clătită.

Umplutura se face din:

250 grame brânză de vaci

150 grame brânză telemea rasă

2 linguri de smântână

2 gălbenușuri

2 albușuri bătute spumă.

Într-un vas termorezistent și bine uns se așează alternativ o clătită/un strat de umplutura de brânză.

Deasupra se pune cașcaval ras și se dă la cuptor.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu