La Paris se desfăşoară conferinţa Radiodays Europe

Aproape 1.300 de participanţi din 60 de ţări se alfă, la Paris, la conferinţa Radiodays Europe, consacrată posturilor de radio publice şi private din întreaga lume. Scopul reuniunii organizate anual este de a răspândi cele mai bune idei ale profesiei şi de a face radioul un mediu mai plăcut pentru ascultători. Reporterul Claudia Crăcăleanu de la Radio Iaşi se află la Paris şi ne-a transmis o scurtă relatare:

Reporter: Având sloganul „Creating the future in Paris” – „Creând viitorul la Paris” – reuniunea din acest an a avut drept punct de plecare mesajul prinţesei Elettra, fiica lui Guglielmo Marconi, inventatorul radioului. Managerii Radiodays, Anders Held şi Rolf Brandrud, au spus: „Am fost cu toţii şocaţi. Cu toţii am fost speriaţi de atacurile teroriste din Paris din luna noiembrie a anului trecut. Până acum, însă viaţa Parisului şi a locuitorilor lui a reintrat în normal”.

Breaking news şi atacurile teroriste din Paris se află pe lista subiectelor conferinţei Radiodays, provocând şi discuţia referitoare la importanţa radioului şi a industriei de radio în tratarea acestor subiecte. Altă temă de abordat la Radiodays ar mai fi transformarea media şi a obiceiurilor de ascultare ale consumatorului de radio, dar şi provocarea pe care dezvoltarea rapidă a industriei o aduce celor care lucrează în acest domeniu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie