Parteneriat intre LPF si FRH

Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Handbal au semnat cu ocazia super-meciului Romania-Norvegia de la Cluj un parteneriat strategic de colaborare.

Secretarul general al LPF, Justin Stefan le-a vizitat deja zilele trecute pe handbaliste la Cluj, le-a oferit flori si le-a urat noroc pentru turneul preolimpic din Danemarca. Incurajat de numarul mare de fani la partidele de handbal din ultima perioada, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal vrea sa importe modelul si pe stadioanele din tara.

Este in primul rand un mesaj de unitate si, in momentul in care vom avea nevoie de o luare de pozitie, o vom face in comun. Din pacate, politicienii au lasat putin sportul la coada prioritatilor si vrem sa le transmitem raspicat ca sportul este unul din cele mai importante domenii pentru o natiune. Am ramas impresionat de infrastructura de la Cluj, cei de aici au inteles rolul sportului in societate, si trebuie sa importam modelul si in alte orase – Justin Stefan, secretar general LPF.

Cele doua foruri vor colabora la organizarea evenimentelor si vor sa puna bazele unei Asociatii intitulate Renasterea Sportului Profesionist Romanesc, la care sa adere pe viitor si alte federatii puternice. Presedintele FRH, Alexandru Dedu spera ca cele doua foruri sa aiba un cuvant greu de spus in fata politicienilor si sa lucreze impreuna la o legislatie mai buna pentru sportul romanesc.

Acest parteneriat este o normalitate si o intentie foarte clara de a spune foarte raspicat ca sportul de performanta se face numai intr-un mod profesionist si este obligatia noastra sa gasim cadrul prin care putem legifera acest lucru. Ne dorim sa aduce alaturi de noi si LPF si alte federatii de jocuri sportive pentru a putea schimba impreuna legislatia in domeniul sportiv  Alexandru Dedu, presedinte Federatia Romana de Handbal.

FOTO – Poza de grup/Nationala de handbal si secretarul general al LPF, Justin Stefan
Stefan Gavan – PR Manager FR Handbal