Senatoarea PSD Gabriela Firea, validată în unanimitate de Comitetul Executiv Naţional pentru Primăria Generală a Capitalei

Senatoarea PSD Gabriela Firea a fost validată, în unanimitate, de Comitetul Executiv Naţional, candidat al acestei formaţiuni pentru Primăria Generală a Capitalei. Ce alte decizii a mai luat, astăzi, conducerea social-democraţilor, ne spune în direct Cătălin Purcaru. Bună ziua.

Reporter: Bun găsit. Comitetul Executiv Naţional al PSD a stabilit lista completă a celor pe care îi va înscrie în cursa electorală în Bucureşti. Astfel, pentru Primăria sectorului 1 va candida Daniel Tudorache, în timp ce la sectorul 2 social-democraţii îl vor sprijini pe actualul primar, liderul UNPR, Neculai Onţanu. Pentru Primăria sectorului 3, actualul primar Robert Negoiţă va încerca să obţină un nou mandat, iar la sectorul 4 va candida Daniel Băluţă. Candidaţii PSD pentru sectoarele 5 şi 6 sunt Daniel Florea, respectiv Gabriel Mutu.

În privinţa alianţelor electorale pentru scrutinul din luna iunie, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a precizat că, în urma discuţiilor, PSD-ALDE şi UNPR au decis să se prezinte cu liste de candidaţi proprii pentru funcţiile de consilieri. Liviu Dragnea a precizat că îşi doreşte o majoritate în Consiliul General, formată din PSD, UNPR şi ALDE. Liderul social-democrat a dat asigurări că cele trei partide vor colabora ca până în prezent, inclusiv în activitatea parlamentară.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie