Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a publicat pe site-ul instituţiei lista victimelor accidentului aviatic produs la Rostov pe Don

sursa: www.vosizneias.com
sursa: www.vosizneias.com

 Lista victimelor accidentului aviatic produs la Rostov pe Don, în care a fost implicat avionul de tip Boeing 737-800, cu 62 de persoane la bord, a fost publicată pe site-ul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Aceasta numără 62 de persoane – 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Potrivit Agenţiei de presă TASS, care citează declaraţiile guvernatorului regiunii Rostov, Irina Cetvertakova, printre pasageri se aflau 18 bărbaţi şi 33 de femei şi patru copii. De asemenea, în avion se aflau turişti care plecau în vacanţă, împreună cu familia. După cum se mai specifică, şase din cei şapte membri ai echipajului erau cetăţeni străini. Potrivit Agenţiei de presă TASS, care citează surse din cadrul echipelor de salvare, pilotul aeronavei era cetăţean elen. Cinci dintre pasageri erau cetăţeni străini, potrivit Consulatului Federaţiei Ruse în Dubai. Este vorba despre trei cetăţeni ucraineni, un cetăţean al Republicii Uzbekistan şi un cetăţean indian. Potrivit declaraţiilor autorităţilor ruse, avionul de tip Boeing 737-800, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze. Toate persoanele aflate la bord, inclusiv membrii echipajului, şi-au pierdut viaţa, nu există supravieţuitori.
Aeroportul din Rostov pe Don îşi va relua activitatea în regim normal peste cel puţin 48 de ore, a declarat un oficial rus din regiunea Rostov. „Este posibil ca aeroportul să-şi reia activitatea nu mai devreme de 48 de ore. Peste 600 de persoane, rude ale victimelor accidentului, au sosit în aeroportul din Rostov”, anunţă surse din cadrul autorităţilor regiunii Rostov. Potrivit Agenţiei de presă INTERFAX, la locul producerii catastrofei au fost găsite doar fragmente din corpurile neînsufleţite ale persoanelor care şi-au pierdut viaţa, în urma accidentului. Unele dintre acestea au arsuri grave. Angajaţii Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă au găsit doar fragmente mici din corpurile neînsufleţite. Avionul de tip Boeing 737-800, al companiei FlyDubai, s-a prăbuşit în jurul orei 3:40, ora Moscovei, pe aeroportul din Rostov pe Don. Boeing 737-800 s-a prăbuşit la o distanţă de 253 de metri de pista de aterizare-decolare în timpul repetării pentru a doua oară a procedurii standard de apropiere şi de aterizare pe pistă. În urma catastrofei, 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

(www.rosbalt.ru  – 19 martie)