Bruxelles: explozii la Aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek

Multe victime rănite de geamurile sparte (mărturie, deputat belgian)

Georges Dallemagne (deputat CDH – Centrul Democrat Umanist, fost Partid Social Creştin belgian): „Răniţii sunt evacuaţi de pe aeroportul din Bruxelles, victime ale geamurilor sparte, o parte din plafonul fals din holul „Plecări” s-a prăbuşit”, a comentat marţi deputatul Georges Dallemagne, a cărui soţie urma să facă o călătorie.

„Am lăsat-o în aeroport pe la 7:40, în această dimineaţă, şi apoi ea m-a sunat pentru a-mi spune că au avut loc explozii în jurul orei 7:58. A început imediat să fugă, în stare de şoc, spre hotelul Sheraton, apoi s-a întors să îşi ia bagajele, dându-şi seama că în zona în care se aflau acestea pericolul era îndepărtat. Atunci a văzut victimele geamurilor sparte plecând din aeroport, persoane în vârstă puse pe brancarde şi echipajele de prim ajutor sosind. A văzut şi că o parte din tavanul fals era prăbuşit. Mi-a spus că s-au auzit două explozii din holul „Plecări”, a mai spus domnul Dallemagne.

(www.lemonde.fr – 22 martie)

*

Focuri de armă şi strigăte în arabă s-au auzit înainte de exploziile de pe aeroportul din Bruxelles, informează Belga

RADOR (22 martie) – Agenţia de presă belgiană Belga informează că o persoană a fost ucisă, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma exploziilor produse marţi dimineaţă pe aeroportul din Bruxelles. Înainte de producerea exploziilor s-au auzit focuri de armă şi strigăte în limba arabă, relatează Belga, citată de Reuters.

REUTERS – 22 martie

*

Detalii despre exploziile produse pe aeroportul din Bruxelles, în Belgia

RADOR (22 martie) – Două explozii s-au produs marţi dimineaţă pe aeroportul din Brexelles, în zona de „Plecări”, lângă ghişeul de check-in pentru companiile americane. Incidentul s-a soldat cu morţi şi răniţi, după cum informează surse din poliţia belgiană. Un martor ocular relatează: „Pe la ora 8:00, ora locală, eram în camera mea de hotel şi am auzit un zgomot hârşâit, ca şi cum cineva ar fi mutat mobila în camera de deasupra mea. Am sărit la geam şi am văzut clădirea terminalului – hotelul unde stau se află chiar vizavi de clădirea aeroportului, ne desparte doar strada. Până acum pot spune că am văzut 18 sau 19 victime, dar cred că vor mai fi scoase în continuare din clădire. Este plin de forţe de securitate şi ambulanţe”.

CNN INTERNATIONAL, 22 martie

*

Au fost date publicităţii primele fotografii şi imagini ale incidentului produs pe aeroportul din Bruxelles

Mai multe persoane au fost rănite, iar alte sute de persoane au rămas blocate pe aeroportul din Bruxelles, după producerea, marţi dimineaţă, a două explozii în zona de „Plecări”, în apropierea ghişeului check-in pentru companiile aeriene americane, informează „Daily Mail”. Martorii oculari relatează că întreaga clădire a aeroportului s-a zdruncinat în momentul deflagraţiei, care a spulberat ferestrele terminalului. Fotografile făcute imediat după incident arată cum nori de fum ies prin ferestrele sparte de forţa exploziilor. De asemenea, primele imagini video date publicităţii arată cum călătorii fug terifiaţi. Incidentul are loc în capitala belgiană pe fondul alertei maxime instaurate după arestarea, săptămâna trecută, a suspectului atentatelor din Paris, Salah Abdeslam.

http://www.dailymail.co.uk/

*

Potrivit ultimelor informaţii, mai multe persoane au fost rănite în urma a două explozii produse marţi dimineaţă pe aeroportul din Bruxelles, informeaza presa belgiană. Nu se cunoaşte cauza exploziilor, relatează corespondenţii Reuters.

REUTERS – 22 martie