Jandarmeria a deplasat efective suplimentare în aeroporturi şi la sediile reprezentanţelor diplomatice

Jandarmeria a deplasat efective suplimentare în aeroporturi şi la sediile reprezentanţelor diplomatice, deşi nivelul de alertă teroristă nu a fost modificat şi se menţine la albastru precaut. Directorul SRI, Eduard Hellvig, a spus ieri că ceea ce s-a întamplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze, deoarece acum terorismul a devenit global. Şi din acest motiv, nu ar fi exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acţiuni de natură teroristă, a mai precizat el. Conducerea SRI este invitată astăzi să prezinte, în comisia parlamentară de control, o evaluare privind perspectiva acestor riscuri pentru România. Preşedintele comisiei, Georgian Pop, le-a cerut serviciilor să spună şi de ce instrumente juridice mai au nevoie pentru a-şi desfăşura mai bine activitatea.
Georgian Pop: Din nefericire, ne aflăm într-o menghină foarte complicată. În vestul României, Bruxelles, dar şi Paris, la fel în estul României, Ankara, Istanbul, nu au fost eveniment izolate, au fost atentate programate şi executate în cascadă. În momentul de faţă, în România, SRI-ul în principal şi sistemul de prevenţie antiteroristă au reuşit să menţină nivelul la albastru-precaut, ceea ce înseamnă un nivel relativ scăzut. Menţinerea acestui nivel înseamnă foarte multă muncă de prevenţie.
Realizator: Georgian Pop a mai declarat că Ordonanţa de urgenţă privind interceptările trebuie îmbunătăţită pentru menţinerea colaborării dintre SRI şi DIICOT.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 martie)