Murat Yusuf, atrage atenţia că tinerii musulmani trebuie să înveţe despre islam doar din textele sfinte care nu sunt interpretate

Muftiul cultului musulman din România, Murat Yusuf, atrage atenţia că tinerii musulmani trebuie să înveţe despre islam doar din textele sfinte care nu sunt interpretate. Doar în felul acesta tinerii musulmani nu vor urma calea radicalismului, a apreciat Murat Yusuf. Muftiul musulman a mai adăugat că radicalii nu cunosc adevărata esenţă a islamului care este o religie a păcii.

Murat Yusuf: Având în vedere faptul că aceşti tineri nu cunosc în adevăratul sens al cuvântului noţiunea de islam, de aceea eu pe aceşti tineri îi consider că nu sunt musulmani şi că aceste acte pe care le-au făcut nu ar trebui să fie făcute în numele religiei. De ce? Pentru că islamul prin înţelesul său al cuvântului, prin originea cuvântului înseamnă pace şi supunere faţă de creatorul divin, înseamnă iubirea faţă de aproapele tău şi nu în ultimul rând înseamnă să-l respecţi pe cel de lângă tine.

Muftiul Murat Yusuf a făcut aceste precizări, astăzi, la o dezbatere despre religie şi naţionalism găzduită de Fundaţia Europeană Titulescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie