Viceguvernatorul BNR este de părere că de Legea Falimentului Personal vor beneficia cei care au datorii la plata utilitaţilor

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, este de părere că de Legea Falimentului Personal vor beneficia mai ales cei care au datorii la plata utilitaţilor şi mai puţin cei cu credite bancare restante.

Bogdan Olteanu: Cele mai multe cazuri, din studiile pe care noi le-am făcut, acolo se vor regăsi, la gaze, electricitate, întreţinere la bloc. Falimentul personal înseamnă că declari că nu-ţi poţi administra singur viaţa economică şi statul desemnează o persoană care hotărăşte cât din veniturile tale cheltui pentru diversele destinaţii: pentru plata datoriilor, pentur cheltuieli de zi cu zi, dacă ai voie sau nu ai voie să pleci în vacanţă. Nu-i deloc o lege plăcută, dar sigur că se aplică unei situaţii foarte neplăcute, se aplică situaţiei în care constaţi că nu-ţi mai poţi plăti datoriile.

Realizator: Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a participat, astăzi, la Sibiu, la o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Lucian Blaga, ne-a transmis corespondentul RRA, Carmen Vulcan.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie