Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din România

Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din România, convocată săptămâna trecută de scriitorii Cristian Teodorescu, Florin Iaru şi Dan Mircea Cipariu, a respectat legea şi toate deciziile ei sunt statutare, spun cei trei. În cadrul acelei şedinţe s-a revenit la prevederea ca o persoană să nu obţină mai mult de două mandate în funcţii de conducere şi adunarea generală să fie convocată în fiecare an. Cristian Teodorescu a reproşat conducerii Uniunii şi preşedintelui Nicolae Manolescu lipsa de dialog.
Cristian Teodorescu: Lucrurile acestea, chiar şi acum, ar fi putut fi rezolvate cu umor, fără excluderi. Noi am anunţat această adunare generală. Dacă nu ar fi fost această politică nefericită, a ignorării, ei puteau să ne bată la vot liniştiţi, puteau să zică: „Băieţi, v-am bătut cu armele voastre”.
Realizator: Redactorul nostru, Andrei Şerban, reaminteşte că preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, a declarat, zilele trecute, că adunarea generală convocată de cei trei scriitori este nestatutară pentru că aceasta poate fi convocată doar de preşedintele uniunii, de consiliul de conducere sau de o treime din membrii uniunii, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.