Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a transmis condoleanţe omologului său din Republica Islamică Pakistan

După atentatul din ziua de Paşte împotriva minorităţii catolice din Lahore, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj preşedintelui Republicii Islamice Pakistan, în care s-a declarat revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, în marea majoritate femei şi copii. La parlament, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a transmis astăzi personal condoleanţe preşedintelui Adunării Naţionale din Republica Islamică Pakistan care se află într-o vizită la Bucureşti.

Valeriu Zgonea: Cruzimea îndreptată împotriva cetăţenilor inocenţi, în special femei şi copii, chiar în ziua de Paşte a comunităţii catolice nu trebuie să rămână nepedepsită. Suntem solidari cu poporul pakistanez în aceste momente delicate, suntem alături de domniile lor şi ne-am manifestat întreaga disponibilitate pentru combaterea tuturor formelor de extremism şi violenţă.

Realizator: „Ne bazăm pe sprijinul altor ţări în lupta împotriva terorismului”, a declarat preşedintele Adunării Naţionale din Republica Islamică Pakistan, Sardar Ayaz Sadiq.

Sardar Ayaz Sadiq: Vă mulţumesc pentru mesajul de condoleanţe adresat poporului din Pakistan. Ducem o luptă împotriva acestor atacuri şi condamnăm orice fel de atac sau de acţiune de terorism. Atunci când ne aflăm în dificultate ne bazăm pe sprijinul altor ţări pentru a continua această luptă împotriva terorismului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 martie