Biroul Regional pentru ţările din Europa Centrală şi de Est (BRECO) al OIF sărbătoreşte Francofonia la Bucureşti

În cadrul lunii Francofoniei, Biroul Regional pentru ţările din Europa Centrală şi de Est (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), în parteneriat cu Institutul Francez din România, i-a invitat pe 18 martie pe francofonii şi francofilii din Bucureşti la concertul lui BelO, artist haitian de renume internaţional.

Laureat al Premiului Découvertes RFI 2007 şi Ambasador al Francofoniei în Haiti, BelO s-a angajat, după cutremurul din 2010, să promoveze valorile universale alături de Ministerul Educaţiei. Un public numeros ni s-a alăturat vineri seară la un „apéro-concert” pentru a asculta şi dansa pe ritmuri de reggae şi de jazz interpretate de BelO şi formaţia sa de muzicieni din Togo şi Guadelupa.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=CfEHUlruiKY[/youtube]

BRECO a organizat de asemenea un maraton de lectură, sâmbătă, 19 martie, la librăria franceză din Bucureşti, Kyralina. Participanţii şi-au dat ştafeta între orele 11:00 şi 18:00 pentru a citi cu voce tare romanul scriitorului In Koli Jean Bofane, „Congo Inc. Le testament de Bismarck”, câştigătorul Premiului celor cinci continente ale Francofoniei în 2015. Maratonul s-a încheiat cu un concert acustic al lui BelO însoţit de un aperitiv oferit de Kyralina.

La închiderea festivităţilor lunii Francofoniei, doamna Chantal Moreno a fost invitatul de onoare al zilei de aniversare a francofoniei şi a centenarului mişcării dadaiste, organizate pe 22 martie de şi pentru elevii Colegiului Naţional Octav Onicescu din Bucureşti.