White by Mirela Traistaru. Moda si pictura la Institutul Cultural Roman

Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc prezentarea colectiei de moda  White by Mirela Traistaru, un proiect marca Flori de Ie , urmata de o expozitie de pictura semnata de Mirela Traistaru si Rares Lupu. Va prezenta actorul Constantin Cotimanis. In deschiderea evenimentului, vor lua cuvantul presedintele ICR, Radu Boroianu, si criticul de arta Pavel Susara. Va avea loc si un recital sustinut de Jezebel (Izabela Barbu), acompaniata de Solomon Victor (chitara).

Mirela Traistaru  este absolventa de Design vestimentar si de Pictura si a vernisat peste 30 de expozitii personale in Romania, Statele Unite, Elvetia, Olanda, Austria, India, Coreea de Sud si Egipt si a participat la peste 50 de expozitii colective. A pictat pe corpul manechinelor, a facut costume si decoruri pentru film si teatru. A cochetat si cu filmele de arta si piesele de teatru, realizand costumele pentru spectacole importante. A lucrat cu regizori importanti, precum Sanda Manu, Lucian Giurchescu, Alexandru Tocilescu, Ion Lucian, Chris Simion, Horatiu Malaele si Gelu Colceag. A realizat costumele din piesa „Femeile savanteˮ de Moliere, care s-a jucat la Teatrul National si pentru filmul „Epicenterˮ. A lucrat la spectacole cu Sanda Toma, Stefan Iordache, Cornel Vulpe, Alexandru Repan, Andi Vasluianu, Dragos Bucur, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Teodora Mares sau Sebastian Papaiani. Pe langa scenografie, decoruri, costume, body painting, organizeaza show-uri de fashion. Este curator la Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane.

Proiectul „ Flori de IEˮ , fondat de Cristina Chiriac, este unic in Romania si ascunde o poveste despre pasiune pentru traditie, unde autenticitatea, atentia pentru detalii si dragostea pentru trecut se imbina perfect. Din colectia Flori de IE fac parte 500 de piese de imbracaminte si accesorii de ii traditionale vechi, dar si ii moderne, a caror broderie este realizata manual si au ca sursa de inspiratie modele culese din toate regiunile Romaniei. Intre acestea se remarca cele peste 150 de piese de costum popular traditional romanesc, din secolele al XIX-lea si al XX-lea, unice, cusute si brodate in intregime manual, fiecare fiind certificate de un specialist etnograf. „Flori de IEˮ  a promovat ia romaneasca atat in tara, cat si peste hotare, cum ar fi la Festivalul Pure London sau in cadrul expozitiei de la sediul ICR New York.

Rares Lupu  este un artist vizual complex, format in scoala de arta clujeana, licentiat in grafica, design textil si vestimentar, desfasurandu-si activitatea in mai multe domenii creativ-artistice. A participat la numeroase editii ale targurilor internationale CPD Dusseldorf, Premiere Vision Paris, Pret-a-porter Paris, Milano Unica-Milano, Ideea Biella – Como; conferinte de specialitate si emisiuni TV.

Mirela Traistaru  si Rares Lupu sunt membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania si au participari nationale si internationale la proiecte artistice, expozitii si simpozioane; lucrari in colectii private din Romania, Italia, Austria, Germania, Elvetia, Canada si Statele Unite.