Dezbatere la Radio Reşiţa privind legea de funcţionare a TVR şi Radioului Public

Proiectul de modificare a legii de funcţionare a TVR şi Radioului Public este binevenit, iar cele două instituţii trebuie sprijinite de un cadru legislativ adecvat, a declarat într-o dezbatere difuzată de Radio România Reşiţa deputatul Slavomir Gvozdenovic, reprezentant în parlament al Uniunii Sârbilor din România.
Slavomir Gvozdenovic: „Trebuie să sprijinim şi Radiodiofuziunea şi Televiziunea Română, pentru că peste tot ele nu sunt simple posturi, nu sunt în aceeaşi situaţie ca posturile private. Posturile private îşi pot face programul cum vor, ele sunt de interes public şi aş îndrăzni să spun de interes naţional”.
În aceeaşi dezbatere, senatorul UNPR Ioan Purec a atras atenţia că situaţia actuală a TVR este una catastrofală din punct de vedere economic, iar modificările propuse de senatorul PSD Georgică Severin nu vor reuşi să salveze instituţia, cel puţin în acest moment.
Ioan Purec: „Senatorul Georgică Severin vrea, în calitatea domniei sale de preşedinte al Comisiei de Cultură din Senat, rezolvarea situaţiei financiare a TVR. Din păcate, soluţia pe care a identificat-o nu este nici de natură economică, nici de natură financiară, nici de natură organizatorică deosebită care să rezolve situaţia catastrofală aş spune, din punct de vedere financiar a TVR”.
Amintim că modificările privind Legea 41 iniţiate de senatorul social-democrat Georgică Severin au primit aviz de respingere de la Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, proiectul urmând să fie dezbătut în plen.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)