Asociația Colectiv GTG 3010 solicită acord de principiu pentru construirea unui monument

Asociația Colectiv GTG 3010 solicită Primăriei Sectorului 4 un acord de principiu pentru construirea în Piața Bucur a unui monument în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Membrii asociației își motivează alegerea prin proximitatea față de locul în care s-a produs tragedia.

”Este foarte important pentru noi părinții și apropiații celor care și-au pierdut viața în cumplita noapte de 30 octombrie să existe un monument chiar în fața clubului Colectiv. Un loc în care să aducem flori, să aprindem lumânări și să ne gândim la fiii, frații, surorile sau prietenii dispăruți. Copiii aceștia nu merită să fie uitați.”, a declarat Eugen Iancu, unul dintre membrii fondatori ai asociației.

Proiectul va fi realizat de membri și parteneri ai Asociației Colectiv GTG 3010. Tot ei vor fi cei care se vor ocupa de execuția pentru amenajarea spațiului respectiv.

”Primăria nu trebuie decât să ne ajute cu autorizația pentru spațiu. De restul ne vom ocupa noi. Un monument-simbol al durerii pe care sute de oameni au simțit-o după incendiu și al faptului că sistemul corupt ucide este primul lucru de care avem nevoie în lupta ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată în România”, a adăugat Eugen Iancu.

Totodată, Asociația Colectiv GTG 3010 dorește să se delimiteze de acțiunile oricăror altor persoane, instituții și asociații care doresc să amenajeze monumente în alte locuri din România.