Israelul şi-a avertizat cetăţenii care se află în Turcia să părăsească urgent această ţară, din cauza riscului unui atac terorist iminent

Biroul de Combatere a Terorismului din Israel a avertizat vineri cetăţenii israelieni care se află în Turcia să părăsească imediat această ţară, din cauza unei ameninţări de atac terorist iminent, informează publicaţia israeliană „Haaretz”. Într-un mesaj neobişnuit de insistent, biroul i-a sfătuit pe israelienii care se află în prezent în Turcia să stea deoparte de obiectivele turistice importante, să acorde atenţie sporită avertismentelor emise de autorităţile locale şi presa turcă şi, dacă se poate, să părăsească urgent Turcia.

„Se constată că există un risc imediat de atac terorist în această ţară, iar ameninţarea se aplică tuturor obiectivelor turistice din Turcia”, se arată în mesajul emis de biroul premierului Israelului, în numele Biroului de Combatere a Terorismului. Israelienii care au rude în Turcia au fost sfătuiţi să le contacteze şi să le informeze cu privire la avertismentele de călătorie. Cetăţenii israeliani care plănuiesc să călătorească în Turcia au fost sfătuiţi să îşi anuleze călătoria, iar autorităţile israeliene insistă că „pericolul de atac terorist în Turcia este foarte mare” – adică de nivel 2, ceea ce înseamnă ‘ameninţare concretă mare’, subliniază „Haaretz”.

http://www.haaretz.com/israel-news/