Mircea Albulescu va fi înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul „Reînvierea” din Capitală

Zi tristă pentru teatrul şi filmul din România, pentru prietenii şi admiratorii lui Mircea Albulescu. Marele actor va fi înmormântat astăzi, cu onoruri militare, la Cimitirul „Reînvierea” din Capitală. Maestrul s-a stins din viaţă în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Floreasca, la vârsta de 81 de ani. Profesor universitar, doctor în arte, publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor, Mircea Albulescu lasă în urmă sute de roluri. A jucat în spectacole pe scene renumite din Bucureşti, iar  teatrul radiofonic a ocupat un loc aparte în sufletul său.
Mircea Albulescu: Sunt un vechi tovarăş de drum al radioului, fapt pentru care, când am fost să-mi închei cariera, am ncheiat-o şi dându-mi doctoratul cu teatru la mivrofon. Am ţinut foarte mult, pentru că mărturisesc, acum esta un act de fudulie din partea mea, doamnele să mă ierte, domnii să mă invidieze, a fost teatrul la microfon o îndeletnicire care mi-a plăcut foarte, foarte, foarte mult. Teatrul la microfon de astăzi stă pe un pat, stă pe o perna, stă pe o saltea de valoare, de mare valoare, o saltea de valori – să vorbesc corect româneşte – de mare valoare.
Realizator: Timp de şase decenii, Mircea Albulescu a jucat şi în peste 70 de filme, multe dintre ele în regia lui Sergiu Nicolaescu: „Dacii”, „Mihai Viteazu” sau „Revanşa”. A lucrat şi sub îndrumarea renumitului regizor, Francis Ford Coppola.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie