Conferinta Dreptul Afacerilor 2016

Editura C.H. Beck, în parteneriat cu SCA Piperea şi Asociaţii continuă tradiţia ultimilor 11 ani, cu ediţia a XII-a a Conferinţei Dreptului Afacerilor, în perioada 20-21 mai 2016, la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, sala Aula Magna.

Prima ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor a avut loc în anul 2005. De la acea primă ediţie, SCA Piperea şi Asociaţii a organizat anual conferinţa alături de partenerul tradiţional Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cererea de informaţii fiind extrem de ridicată în domeniul dreptului societar, al procedurii insolvenţei şi al dreptului fiscal. Începând cu anul 2009, ediţiile conferinţelor au fost, în parte, dedicate noilor coduri (civil şi procedură civilă) care au marcat şi continuă să marcheze în mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.

Cea de-a X-a ediție a fost dedicată unor teme nesupuse atenţiei mediului juridic, centrate pe aspectele de noutate generate de intrarea în vigoare a noilor coduri (civile şi penale) în dreptul societar şi în dreptul insolvenţei şi a avut onoarea de a fi organizată de Editura C.H. Beck în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept cu participarea asociaţiei Henri Capitant, una dintre cele mai prestigioase ONG-uri din mediul juridic internaţional.

Ediţia XI-a – Insolvenţa pe aripi de vânt a fost în consonanţă cu schimbările legislative survenite în practica judiciară din ultimul timp, care a depăşit de mult graniţele insolvenţei, trecând în „zonele” concurenţei, protecţiei consumatorilor şi chiar ale penalului.

Anul acesta, Conferinţa Dreptul Afacerilor 2016 – Drept societar, drept fiscal și insolvența – va avea în centrul dezbaterilor aspectele de noutate din viaţa societăţilor care sunt confruntate, şi anul acesta cu o nouă modificare masivă a legislaţiei, de data aceasta cea din domeniul fiscal – intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2016 a Noului Cod fiscal.

Organizată în mod tradiţional în parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Conferinţa Dreptul Afacerilor 2016 va avea plăcerea de a găzdui ca lectori reputaţi specialişti, cadre didactice şi practicieni în Dreptul Afacerilor (judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă, specialişti bancari) atât din Bucureşti, cât şi din țară.

Tematica propusă este foarte bogată şi o puteţi consulta în programul conferinţei AICI.

Conform tradiţiei, toate lucrările conferinței Dreptul Afacerilor 2016 vor fi publicate în Revista Curierul Judiciar într-un număr special dedicat evenimentului.

Organizatorii evenimentului: Universitatea București, Facultatea de Drept, SCA Piperea și Asociații şi Editura C.H. Beck.