Prinţul George va apărea pentru prima dată pe un timbru poştal, lansat cu ocazia aniversării Reginei Elisabeta

Micul Prinţ George al Marii Britanii, în vârstă de doi ani, va apărea pentru prima dată pe un timbru poştal alături de Regina Elisabeta, de tatăl său, Prinţul William şi de bunicul patern, Prinţul Charles. Ediţia filatelică va fi lansată mâine, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Reginei Elisabeta, marcată de multe alte evenimente.

Fotografia care a stat la baza timbrului poştal a fost făcută publică abia astăzi în presa britanică, cu toate că şedinţa foto a avut loc în vara anului trecut, în mare secret. Fotograful Ranald Mackechnie nu a avut voie să-i spună nici măcar soţiei sale despre acest demers al familiei regale.

poya
Foto: Ranald Mackechnie / Royal Mail/PA Wire

Deşi părinţii micului prinţ George îl descriu adesea ca fiind „foarte năzdrăvan”, el a dat dovadă de înaltă clasă în timpul sesiunii foto şi s-a comportat adorabil. Pentru a ajunge la înălţimea celor mari, prinţul George a trebuit să pozeze urcat pe câteva blocuri de spumă.

„Era fascinat de luminile şi de echipamentul meu şi a fost chiar fericit că trebuie să stea cocoţat. Am făcut în jur de 80 – 100 de cadre, dar când am văzut această fotografie am ştiut că este ceea ce trebuie.” a declarat Mackechnie.

Fotograful a petrecut câteva săptămâni pentru a pregăti şedinţa. Prima sa alegere pentru locaţie a fost biroul galben al Palatului Buckimgham, dar a realizat că este chiar „prea galben” şi a decis să organizeze totul în biroul alb, unde a petrecut aproape şase ore pentru a obţine compoziţia perfectă a cadrului.

„Fotografia urma să fie transformată în timbru poştal, aşadar chipul fiecărei persoane trebuia să se afle la locul potrivit. Un milimetru greşit şi perforaţiile pentru marca poştală s-ar fi suprapus peste imagine”.

poya2
Foto: Ranald Mackechnie / Royal Mail/PA Wire

Cu ajutorul unor monitoare a reuşit să urmărească poziţia fiecărui personaj şi să se asigure că se află unde trebuie. Pregătirile meticuloase l-au ajutat să termine treaba în mai puţin de jumătate de oră, dar nu fără emoţii.

„În momentul în care familia regală a intrat în cameră şi s-a aşezat pentru fotografie, sistemul computerului meu nu a mai funcţionat. Prinţul Charles a fost foarte amabil şi înţelegător, dar am roşit cu siguranţă. Norocul a fost că aveam un calculator de rezervă. „

Poşta Regală Britanică, Royal Mail, va lansa de asemenea şase timbre aniversare care o înfăţişează pe regină în ipostaze din viaţa publică şi privată de-a lungul celor 90 de ani. Ediţia filatelică va putea fi cumpărată începând de mâine din oficiile poştale din Regatul Unit.

poya3

Sursa: www.telegraph.co.uk

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă