Ministerul Comunicaţiilor vrea să scutească de impozite persoanele care lucrează în IT

Ministerul Comunicaţiilor vrea să scutească de impozite persoanele care lucrează în IT. Un proiect de lege care extinde categoriile de persoane cărora li se pot aplica scutirile a fost lansat în dezbatere publică. Ministrul Marius Bostan spune că principalul scop al acestei iniţiative este determinarea tinerilor care lucrează în IT să rămână în ţară.
Marius Bostan: Scopul este să reţinem şi să oferim cadrul de dezvoltare în România a inteligenţei româneşti şi a creatorilor de programe, să aibă şi în România un avantaj, pentru că salariile în România sunt mai mici decât în celelalte ţări şi atunci migrează. Forţa capabilă de muncă şi de inteligenţă din acest domeniu creează valoare în alte ţări. Dorim o extindere să întărim capabilitatea României de a produce în continuare la acest nivel soft şi produse inovative şi am vrea să aplice în domeniul acesta al hightech, să devenim o forţă şi cred că asta este o măsură bună şi ne doruim să facem lucrul acesta.
Realizator: Redactorul nostru Daniela Mânuţă precizează că proiectul de lege este în dezbatere publică până la data de 20 mai.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie