România descalificată de la Eurovision 2016

Romania a fost descalificata de la Eurovision 2016, conform site-ului competitiei. Motivul il reprezinta datoriile uriase acumulate de TVR fata de EBU, in valoare de peste 10 milioane de euro.

ebu

Contactata de Bucuresti FM, Iuliana Marciuc, producatorul selectiei nationale Eurovision Romania, a declarat ca TVR nu a fost informata oficial asupra acestei decizii si ca Irina Radu, aflata inca la conducerea televiziunii nationale, urmeaza sa aiba in cursul acestei zilei o serie de intalniri la Guvern pe aceasta tema, in speranta de a rezolva blocajul financiar dintre EBU si TVR.

Directorul General EBU, Ingrid Delentre, a declarat: “Este regretabil ca suntem nevoiti sa luam acesta decizie. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva problema nu au primit nici un raspuns din parte Guvernului Romaniei. Am luat nota de recentele declaratii referitoare la posibila insolventa a TVR. Mentinerea acestor datorii ale TVR fata de EBU pune in pericol stabilitatea financiara a entitatii noastre”.

Decizia vine cu doar doua saptamani inainte de editia 2016 a Eurovision, care va avea loc la Stockholm. Primele repetitii si conferinta de presa sunt programate pe 2 mai, iar show-urile live – pe 10, 12 si 14 mai.

Sursa: Bucuresti FM