Frauda în domeniul TVA la nivel european este de aproximativ 168 de miliarde de euro – susţine ministrul de finanţe, Anca Dragu

Frauda în domeniul TVA la nivel european este de aproximativ 168 de miliarde de euro, susţine ministrul de finanţe, Anca Dragu. Într-un interviu acordat telefonic Ruxandrei Săraru, şefa de la finanţe a afirmat că, în măsura în care această valoare ar putea fi redusă, ţările comunitare ar dispune de mai multe resurse pentru nevoile cu care se confruntă economiile lor. Acest lucru a fost subliniat de toţi miniştrii europeni ai economiei şi finanţelor, prezenţi la reuniunea ECOFIN de la Amsterdam, a precizat Anca Dragu.

Anca Dragu: Am agreat ca, în cursul anului, să implementăm toate statele membre un sistem de schimb de informaţii automate cu privire la companiile suspecte şi şi la tranzacţiile suspecte astfel încât să ne ajute efectiv să reducem această fraudă la TVA.

Realizator: În România, valoarea fraudei înregistrate la TVA este de circa 7-8 miliarde de euro, reprezentând 5 la sută din Produsul Intern Brut – a mai spus ministrul de finanţe, Anca Dragu, în interviul acordat Radio România Actualităţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie