La Beijing a avut loc a IV-a ediţie a Festivalului de Muzică al Radiodifuzorilor din regiunea Asia-Pacific

La Beijing a avut loc, astăzi, cea de-a patra ediţie a Festivalului de Muzică al Radiodifuzorilor din regiunea Asia-Pacific. Acest eveniment este, practic, sinonimul asiatic al Eurovision, dar se adresează doar posturilor de radio din acea zonă. Pe scena festivalului a urcat astăzi, în calitate de invitat special, Analia Selis, care a reprezentat Radio România. Festivalul marchează încheierea lucrărilor Conferinţei Radio Asia 2016, organizată de Uniunea Radiodifuzorilor din regiunea Asia-Pacific, împreună cu postul naţional de radio din China. Mâine se va desfaşura, în capitala Chinei, Conferinţa Media 2020, organizată de Radio România şi Radio China Naţional. Conferinţa va fi deschisă de secretarul general al ABU, Javad Montagni, de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, şi de directorul general adjunct al Departamentului pentru cooperare internaţională din cadrul Administraţiei de stat pentru presă, publicaţii, radio, film şi televiziune din China.

*****

„Să vorbim în limbaj radio” – tema primei zile a conferinţei „Radio Asia 2016”

La Beijing se desfăşoară conferinţa „Radio Asia 2016” cu o temă la fel de valabilă pe toate meridianele: „Să vorbim în limbaj radio”. Reporterul Alin Şerbănescu transmite din capitala Chinei.
Reporter: Chiar în deschiderea lucrărilor conferinţei „Radio Asia 2016” ministrul administraţiei de stat pentru presă, Cai Fuchao, a vorbit despre importanţa colaborării dintre radiodifuzorii chinezi şi cei străini pentru ca mesajul naţional să poată fi auzit pretutindeni. La rândul său, secretarul general al ABU, Javad Mottaghi, a subliniat că mass-media tradiţionale se află acum în mijlocul unei revoluţii tehnologice, care poate aduce noi deschideri industriei audiovizualului. Pentru aceasta însă, profesioniştii din domeniu trebuie să colaboreze, iar conferinţa Media 2020 reprezintă o importantă platformă pentru schimbul de experienţă. S-a mai vorbit ieri aici şi despre puterea radioului de a crea în mintea ascultătorilor imagini spectaculoase ale evenimentelor care au loc în lume. Cu ocazia primei zile a conferinţei „Radio Asia 2016”, profesionişti din Australia, Indonezia, China şi Germania au abordat inclusiv capacitatea transmiterii producţiilor posturilor de radio prin intermediul telefoanelor mobile.
Realizator: Mâine începe la Beijing conferinţa Media 2020, sub genericul „Să ducem mass-media mai departe”, a cărei primă ediţie, organizată de Radio România împreună cu Uniunile Radiodifuzorilor din Europa şi din Regiunea Asia Pacific, a avut loc anul trecut la Bucureşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie

Image.3355F970-6A9E-4A6F-9096-D403906BC8D0Image.81CA5389-4EDE-4ADC-B49E-5792DAAF2FF3

Image.183C8EDF-8AA6-48B2-8591-F6773E8554CBImage.5E19DF2A-DD52-4951-A163-E7EAD5B06A2A