Mesaj de Paşti al patriarhul Daniel şi al preşedintelui Klaus Iohannis

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în prima zi de Paşti – cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii care semnifică Învierea Mântuitorului Isus Hristos. La miezul nopţii în toate bisericile din ţară, credincioşii au fost la slujbă şi au luat lumina sfântă, adusă ieri de la Ierusalim. Slujba de la Catedrala Patriarhală a fost oficiată de patriarhul Daniel, care a vorbit în pastorala de Învierea Domnului despre semnificaţia sărbătorii:

patriarhul Daniel: Această taină a iubirii, care este mai tare decât păcatul, decât iadul şi decât moartea, este conţinutul duhovnicesc al Sfintelor Paşti. De aceea, această sărbătoare ne cheamă să răspândim în jurul nostru fapte, gesturi, cuvinte de iubire, de pace, de ajutorare, să nu uităm pe cei singuri, pe cei îndoleaţi, pe cei care suferă în spitale sau în casele lor cu nădejdea că cineva îi va ajuta. Deci, noi, în aceste zile, putem fi vestitori ai biruinţei iubirii lui Hristos asupra păcatului şi asupra morţii prin fapte ale iubirii milostive.

Realizator: La slujba de Înviere de la Patriarhie a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa. Într-un mesaj pe facebook, şeful statului le-a transmis tuturor celor care săbătoresc azi Paştele – sărbători fericite, linişte în suflete şi bucurie în familie

Klaus Iohannis: Învierea Domnului este sărbătoarea Luminii şi a bucuriei, aducătoare de speranţă şi iubire creştină. Este un moment care ne definește ca oameni, ne fundamentează ca societate și ne întoarce deopotrivă către Cel de Sus, către noi înșine și către cei din jur. Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele, în țară și în străinătate le doresc sărbători fericite, liniște în suflete și bucurie în familie. Hristos a înviat!

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 mai