Ziua Mondială a Crucii Roşii

/ AFP PHOTO / PATRICK BAZ
/ AFP PHOTO / PATRICK BAZ

Astăzi este Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. Ziua marchează data de naştere a fondatorului acestei mişcări internaţionale, omul de afaceri elveţian Henry Dunant, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1901. Organizaţia are o tradiţie de peste 100 de ani în acordarea primului ajutor de bază şi în pregătirea surorilor voluntare.

Misiunea de căpătâii a Crucii Roşii este de a interveni în zonele afectate de dezastre naturale, indiferent de condiţia lor economică. Educaţia pentru sănătate, dezvoltarea de programe sociale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de existenţă a persoanelor vulnerabile, precum şi serviciul de căutare a persoanelor pentru restabilirea legăturilor familiale sunt tot atâtea activităţi desfăşurate de Crucea Roşie. Director general Crucea Roşie Română, Ioan Silviu Lefter, a declarat pentru RRA că cel mai important proiect se referă la îmbunătăţirea cursului de prim-ajutor pe care organizaţia îl livrează atât gratuit, cât şi contracost companiilor interesate.
Ioan Silviu lefter: „Cel mai important proiect care l-am desfăşurat a fost îmbunăţăţirea cursului de prim-ajutor care este recunoscut la nivel european. Sunt foarte multe societăţi comerciale care doresc ca angajaţii lor să cunoască măsuri de Cruce Roşie. Mai nou, avem un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi profesorii urmează cursul de prim-ajutor, aceste cursuri fiind absolut necesare întrucât s-au întâmplat atâtea situaţii în care ar fi nevoie ca un cadru didactic să cunoască măsuri de prim ajutor”.
Crucea Roşie Română are peste 5 mii de voluntari, 47 de filiale şi aproape 2000 de subfiliale răspândite pe întreg teritoriul ţării.