Concursul naţional pentru elevi Ascultă 5 minute de muzică clasică

Cu ocazia Zilei internaţionale a Copilului, sărbătorită în 1 iunie, Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, organizează Concursul naţional pentru elevi Ascultă 5 minute de muzică clasică, cu două secţiuni: audiţii muzicale pentru elevii claselor gimnaziale şi desene inspirate de muzica clasică, pentru elevii claselor primare.

În 1 iunie, în intervalul orar 13:10-13:30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanţi la concurs trebuie să indice autorul şi lucrarea din care fac parte. Lucrările vor fi alese dintr-o listă de 20 opusuri, piese muzicale audiate în şcoli în cadrul programului naţional Ascultă 5 minute de muzică clasică, disponibile pentru reascultare la http://www.romania-muzical.ro/5-minute/piese/piese-muzicale-pentru-elevi/2871/11 . Participarea la concurs se face prin completarea unui formular online. Toţi elevii care au recunoscut toate cele 5 lucrări şi autorii lor vor primi diplome; prin tragere la sorţi, din aceştia se vor alege trei câştigători.

Până la data de 16 mai, sunt aşteptate (prin poştă sau online) desene ale copiilor din învăţământul primar inspirate, la alegere, de una dintre două lucrări muzicale: Valsul florilor din baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski sau Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart. Începând cu 1 iunie, desenele vor fi postate într-o galerie online cu posibilitatea ca publicul vizitator să acorde voturi; votarea se realizează până în 12 iunie, urmând ca în 13 iunie, Radio România Muzical să publice clasamentul rezultat. Primele trei desene în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome.

Premiile constau în sejururi în tabere organizate de Himalaya Adventure, câştigătorii având posibilitatea de a alege între 4 perioade de pe parcursul vacanţei de vară 2016. Detalii despre aceste tabere sunt disponibile pe site-ul http://www.himalayaadventure.ro/tabere-copii/tabere-de-vara-copii/ – secţiunea tabere outdoor. Profesorii tuturor elevilor câştigători vor primi de asemenea diplome.

Regulamentul complet al concursului este disponibil la adresa http://www.romania-muzical.ro/articol/concursul-naional-pentru-elevi-asculta-5-minute-de-muzica-clasica/1398311/17/1

Serviciul  Comunicare